آویشن پیری را به تاخیر می اندازد | بیماری

ماه نشان
سپتامبر 20, 2019 0 Comment

: آویشن پیری رو به تاخیر میندازه

دانستنیهای پزشکی

ارسال دیدگاه
۳۶۷ بازدید

یه متخصص اکولوژی گیاهان دارویی و زراعی گفت: از آویشن به دلیل خواص زیاد اون در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی کاربرده های متنوعی می شه.

دکتر شهرام امیر مرادی درباره گیاه دارویی آویشن گفت: آویشن با نام علمی«Thymus vulgaris L» یکی از گیاهان تیره نعناعیانه که به صورت بوته های پرپشت در دامنه های خشک و بین تخته سنگای نواحی جور واجور مدیترانه از جمله در کشورای فرانسه، پرتغال، اسپانیا، ایتالیا و یونان می رید.

ایشون اضافه کرد: اسانس آویشن از جمله ۱۰ اسانس معروفه که دارای خواص ضدباکتریایی و ضدقارچ، آنتی اکسیدان، نگهدارنده طبیعی غذا و تأخیر دهنده پیری پستاندارانه. این گیاه جایگاه خاصی در تجارت جهانی داشته و هم اینکه آویشن در شکلای جور واجور غذاها استفاده می شه و به عنوان ترکیبات معطر در بیشتر فرآورده های غذایی مهم مثل نوشیدنیا و دسرهای لبنیاتی استفاده می شه.

امیرمرادی گفت: روغن آویشن به عنوان ماده ای معطر، ضداسپاسم و ضدنفخ در قطره های ضد سرفه و مرهمای رقیق استفاده می شه، از تیمول موجود در روغن آویشن هم کاربرده های مشابهی می شه، علاوه بر این از تیمول در ترکیبات ضدقارچی، واسه آلودگیای قارچی پوست، فرمولاسیونای دندانی و… استفاده می شه.

ایشون اضافه کرد: از اونجایی که تیمول ضدکرم «به خصوص کرم قلابدار» بوده به عنوان داروی ضدکرم به مقدار دو گرم در سه نوبت در روز مصرف می شه.

این متخصص گیاهان دارویی درباره خواص روغن قرمز آویشن گفت: این روغن از قرن ۱۶ تا الان به عنوان میکروب کش مطرحه و خاصیت ضدمیکروبی اون در اثر دو ماده «تیمول» و «کارواکرول» است.

: این روغن گیاهی به مقدار زیادی در دهن شویه ها، محلولای غرغره، خمیر دندونا، صابونا، پاک کننده ها و فرآورده های جور واجور طبی ضدعفونی کننده مصرف شده. هم اینکه در درمان مشکی سرفه و سل و برونشیت پیشنهاد شده.

امیرمرادی اعلام کرد: مایع استخراجی از آویشن یکی از مواد سازنده شربتای غلیظ ضدسرفه «Cough linctuses» است که به عنوان ماده طعم دهنده هم استفاده میشن. هم اینکه از اسانس اون به صورت محلولای الکلی، بعضی وقتا در رفع بعضی از سوءهاضمها، اسهالای ساده و دفع کرم ساده استفاده می شه.

این متخصص گیاهان دارویی گفت: تیمول به عنوان یه ضدعفونی کننده روی زخما و جوشا مصرف می شه اما شدیدا محرک و سوزش آوره و اثر اون در تماس با پروتئینا کم میشه؛ نقش کلی اون الان، درمان مریضیای قارچی پوست به فرم محلول الکلی یه درصد یا پودر قوی دو درصده.

ایشون اضافه کرد: بعضی وقتا تیمول یددار به وسیله متخصصین پوست به عنوان یه ماده متوقف کننده رشد باکتری و کشنده قارچ به صورت پودرها، لوسیون و پمادها مصرف می شه.

این متخصص اکولوژی گیاهان زراعی و دارویی گفت: روغن قرمز آویشن «Red thyme oil» دارای خواص جلوگیری کننده از حساسیت، خارش و آسیب اشعه آفتاب واسه پوست انسانه ولی وقتی که به صورت رقیق نشده مصرف شه، سوزش شدید و خارش بوجود میاره.

: اسانس فنلی آویشن از جمله ۱۰ اسانس معروفه که دارای خواص ضدباکتریایی، ضدقارچی، آنتی اکسیدان، نگهدارنده طبیعی غذا و تاخیردهنده پیری در پستاندارانه.

امیرمرادی اضافه کرد: الان در کشور، فرآورده های دارویی مختلفی از «Thymus vulgaris» ساخته شده و به طور گسترده مورد مصرف بیماران قرار میگیره، از اون جمله میشه قطره «تیم آرتا»، قرص و شربت «تیمکس» و شربت «تیمیان» رو نام برد که این سه فرآورده به عنوان ضدسرفه و خلط آور به کار می رن.

: قطره خوراکی «گاسترولیت» ۱۵میلی لیتر نمونه ای از فرآورده های حاصل از آویشن در درمان علائم سندرم روده، نفخ، سوزش، ترش کردن، دل پیچه و درد شکمی، سوء هاضمه و تغییرات اجابت مزاج موثره.

این متخصص گیاهان دارویی در مورد مشکلات جانبی آویشن و فرآورده های اون گفت: تیمول موجود در اسانس آویشن می تونه دلیل سرگیجه، سردرد، تهوع، استفراغ و ضعف عضلانی و هم اینکه ممکنه دلیل کاهش فعالیت قلب، دستگاه تنفسی و دمای بدن شه.

امیرمرادی در مورد موارد منع مصرف این گیاه اعلام کرد: مصرف آویشن به افراد گرفتار به مشکلات غده تیروئید در دوران حاملگی و شیردهی پیشنهاد نمی شه.

 

 

به نقل از ایسنا 

.

منبع :